12 Ocak 2011 Çarşamba

Gordon Freeman



Dr. Gordon Freeman, Valve Software tarafından geliştirilen Half-Life dizisinin hayali baş karakteri.
Seattle, Washington doğumlu olan Gordon, oldukça genç bir yaşta kuantum mekaniği ile görelilik alanlarına karşı ilgi göstermiştir. Çocukluk kahramanları arasında Albert Einstein, Stephen Hawking ve Richard Feynman yer almaktadır.
1990'ların başında Innsbruck, Avusturya gezisi sırasında, Deneysel Fizikler Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen seri ışınlanma deneylerini gözlemlemiş, burada gördüklerinden sonra ışınlanma için eylemsel uygulamalar, Gordon'un tutkusu olmuştur. 1999'da doktorasını MIT'den hazırladığı tez ile alır.
Işınlanma araştırmaları konusunda atılan yavaş adımlar dışında akademik araştırmalar için sağlanan düşük gelir, Gordon'u özel sektörde bir iş aramaya yönlendirir. Bu dönemde Black Mesa Araştırma Tesisinde çalışmakta olan, Gordon'un MIT'den akıl hocası Dr. Isaac Kleiner tarafından gelen iş seçeneğini Mayıs 2000'de kabul eder. Kabul ettikten sonra kendisine bir deney teklifi gelir. Ama işler yolunda gitmez ve Black Mesa'da çok büyük bir patlama olur ve uzaylılar dünyayı işgal eder. Gordon bu olaylardan sonra, yüzeye çıkıp dünyaya haber salmayı planlar. Fakat hayatta kalmak için uzaylılarla girdiği amansız mücadele bir yana, Freeman aynı zamanda olayı örtpas etmek ve Black Mesa'yı temizlemek amacıyla giren Amerikan ordusuna karşı da mücadele edecektir. Tek kişilik bir ordu gibidir. Hatta, askerler onu yakalayıp çöp öğütücü makinaya attığında bile yılmamıştır, görevine; yani dünyayı kurtarmaya devam etmiştir.

1 yorum:

  1. Güzel bir oyun ama birazda olsa gerçeklik payı vardır sanmıştım

    YanıtlaSil

Türkçe yazı ve imla kurallarına uygun yorum yazınız.